Kokos masala chai

 

Deze thee dronk ik regelmatig in de tijd dat ik in India zat. Indiërs zelf drinken ‘m mierzoet, maar dat vind ik zelf niet lekker. De ingrediënten zijn naar eigen inzicht een beetje aangepast. De geur van kaneel, kardemom en kokos is echt heerlijk en doet me meteen weer denken aan het fascinerende India. Deze thee vind ik zelf een goede koffievervanger : )

 

Yvet Noordermeer

Voedingsdeskundige / voedingscoach

 

Ingrediënten

250 ml water
100 ml kokosmelk
halve theelepel kaneel
halve theelepel gemberpoeder of schijfjes verse gember
mespuntje kardemom
mespuntje vanillepoeder of vanille extract
1 rooibos theezakje
kokosbloesemsuiker of honing, naar smaak

Verwarm het water, de kokosmelk en de kruiden in een pannetje. Roer goed en schenk het in een beker. Doe het theezakje er 2 minuutjes in en roer er eventueel de suiker of honing door.