Voedingscoach

Ik ben Yvet Noordermeer en werkzaam als voedingsdscoach in Muiderberg. Naast mijn werk als voedingsdeskundige / voedingscoach in de praktijk geef ik workshops over gezondheid aan bedrijven en workshops wildplukken. Daarnaast werk ik als voorlichter op scholen, via de stichting Kind en Voeding. Voordat ik me ging richten op voeding en gezondheid heb ik twaalf jaar als redacteur/verslaggever en regisseur voor televisie gewerkt.

Jarenlang heb ik gedacht dat ik gezond at. Ik had wel regelmatig last van vage kwalen en ook mijn energieniveau leek soms een eigen leven te leiden, maar ik dacht dat dat normaal was. Dat had min of meer toch iedereen!? Tijdens mijn zwangerschap wilde ik gezonder gaan eten. Ik begon te lezen over voeding en gezondheid en wat bleek, zo’n gezond eetpatroon had ik helemaal niet! Ik las nog veel meer boeken en raakte zo bevlogen over deze materie dat het onderwerp me niet meer losliet. De opgedane kennis bracht ik in praktijk door mijn voedingspatroon om te gooien en te kiezen voor natuurlijke voeding als basis. Het gevolg: Ik voelde me vele malen energieker en vitaler en vage klachten verdwenen. Er ontstond inzicht in de werking en genezende kracht van eten! Ik volgde een studie, vele workshops en liep stage op een biologische tuinderij in Zuid-Spanje. ‘Dit moeten meer mensen weten’ dacht ik al vrij snel bij mezelf. De ervaring van leven volgens het ritme van je lichaam kan toch niet een geheim zijn dat maar een selecte groep mensen kent? Om mij heen zie ik dat veel mensen worstelen met hun gezondheid. Er bestaat veel verwarring over wat nu wel en wat niet gezond is. We leren allemaal schrijven en rekenen op school, maar waar leer je om goed voor jezelf (en je gezin) te zorgen?

Een gezonde(re) levensstijl aanleren is niet zo ingewikkeld als veel mensen denken. Je hebt alleen wat meer kennis nodig. En natuurlijk een gezonde dosis wilskracht. En die kennis wil ik graag met jou delen. Mijn doel is om jou energieker en vitaler te maken door je bewust te laten worden van wat je eet, hoeveel je beweegt en welk effect dit heeft op je leven. Vaak kun je met een paar, vaak simpele aanpassingen beter voor jezelf (en je gezin) zorgen. En achteraf denk je waarschijnlijk: had ik dit maar eerder geweten! Want vol levensenergie zijn en daardoor lekker in je vel zitten is in mijn ogen het fundament van een gelukkig leven. En daar heeft iedereen recht op!