Werkwijze

Als voedingsdeskundige / voedingscoach is het mijn doel om jouw kennis over voeding te vergroten. Mocht je al klachten hebben dan kijk ik nauwkeurig naar de relatie tussen de klacht en het voedsel dat je eet. Ook betrek ik er andere aspecten bij die een rol kunnen spelen in het ontstaan van de klacht(en) zoals emoties, leefgewoonten en omgevingsfactoren. Ik probeer jouw probleem als voedingsdeskundige van allerlei kanten te bekijken zodat er een duurzame oplossing kan komen. Er kan veel veranderen als je je bewust wordt van jouw eetpatroon en leert wat beter kan. Afgezien van de klacht resulteert het voedingspatroon en de leefwijze die ik je ga leren in een betere weerstand, een slanker lichaam, een jongere huid en dagelijks meer energie.

Na het maken van een afspraak stuur ik je een vragenlijst toe en vraag ik je een eetdagboek bij te houden van 3 dagen. De vragenlijst en het dagboek ontvang ik graag 2 dagen voor het consult. Als je het prettig vindt om eerst kennis te maken met mij dan kan dat ook. In het eerste consult probeer ik als voedingsdeskundige een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van het voedingsvraagstuk en de factoren die daar verband mee houden. Met alle gegevens van de vragenlijst, het eetdagboek en het eerste consult stel ik een persoonlijk voedingsplan op. Dit plan bespreek ik met jou in het tweede consult. De geadviseerde voeding kan uiteraard nog aan jouw persoonlijke wensen worden aangepast. Ook bespreek ik het aantal vervolgconsulten die nodig zijn. In de vervolgconsulten gaan we evalueren. Eventueel worden toepassingen bijgesteld. Als onderdeel van de vervolgconsulten kan ik als voedingscoach, als je dat fijn vindt, samen met jou een winkelconsult doen wat inhoudt dat ik je in een reguliere supermarkt en/of biologische winkel leer welke producten goed voor je zijn en welke je beter kan vermijden. Ook leer ik je etiketten lezen en kan ik je wellicht met nieuwe producten kennis laten maken. De vervolgconsulten zijn erg belangrijk om het nieuwe eetpatroon te laten slagen en ervoor te zorgen dat de verbeteringen blijvend zijn.

Het persoonlijke voedingsplan dat ik naar aanleiding van de vragenlijst, het eetdagboek en het intakegesprek maak bestaat uit:

  • analyse van de gegevens uit het eerste consult
  • doelstellingen + adviezen
  • plan van aanpak
  • voorbeelden van dagmenu’s
  • recepten en extra tips

Ook preventief kan een goed voedingsadvies van grote waarde zijn. Zit je met specifieke vragen over voeding, dan kun je een afspraak maken voor een informatief consult. Ik hoor dan graag van te voren wat je vragen zijn zodat ik me op het gesprek kan voorbereiden.

 

Yvet Noordermeer

Voedingsdeskundige / voedingscoach